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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  09/12/2020
Autor :  Castro, E. ; Risso, D.F. ; Ganzábal, A. ; Allegri, M. ; Gaggero, C. ; Rodriguez, A.
Título :  Efecto del método de pastoreo relación ovino/vacuno y dotación sobre la productividad de pasturas naturales
Fecha de publicación :  1985
Fuente / Imprenta :  ln: Seminario Nacional sobre Campo Natural, 1 : 1985 set 12-14 : Cerro Largo Resumenes. Montevideo (Uruguay): Facultad de Agronomía, 1985.
Páginas :  p42
Idioma :  Español
Thesagro :  PASTIZAL NATURAL; PASTOREO MIXTO; SISTEMAS DE PASTOREO.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE47339 - 1ADDPL - PP633.202 SEM 112242
LE49154 - 1ADDPL - PP633.202SEMr2242
TBO24815 - 1ADDPL - PP633.202 SEM 1EN 4202
TBO24815 - 2ADDPL - PP633.202 SEM 1EN 6165

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  30/05/2019
Actualizado :  24/02/2022
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  LADO, J.; GURREA, A.; LORENZO, Z.; RODRIGO, M.J.
Afiliación :  JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ARÁNZAZU GURREA, Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IATA-CSIC), Spain.; ZACARÍAS LORENZO, Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IATA-CSIC), Spain.; MARÍA JESÚS RODRIGO, Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IATA-CSIC), Spain.
Título :  Influence of the storage temperature on volatile emission, carotenoid content and chilling injury development in Star Ruby red grapefruit.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  Food Chemistry, 15 October 2019, 295:72-81.
ISSN :  0308-8146
DOI :  10.1016/j.foodchem.2019.05.108
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 11 February 2019 // Received in revised form 15 May 2019 // Accepted 15 May 2019 // Available online 16 May 2019. Funding Sponsor: Ministerio de Economía y Competitividad -AGL2012-34573,AGL2015-70218. Funding text: This work was supported by Ministerio de Economía y Competitividad, Spain (research grants AGL2012-34573 and AGL2015-70218 ). The use of the Citrus Germoplasm Bank (IVIA, Moncada, Spain) is gratefully acknowledged. The technical and statistical assistance of Inmaculada Carbonell is gratefully acknowledged. J. Lado was the recipient of a JAE-Predoc (CSIC-FSE) pre-doctoral contract. MJR and LZ are members of Eurocaroten (COST_Action CA15136) and CaRed (Spanish Carotenoid Network, BIO2017-90877-REDT).
Contenido :  ABSTRACT. Grapefruits are sensitive to develop chilling injury (CI) on the peel upon postharvest storage at low temperature. We investigated the influence of the storage at 2 and 12 °C on CI, carotenoids, and emission of volatiles by intact fruit. CI symptoms at 12 °C were restricted to green fruit peel sectors but at 2 °C the CI severity was higher and distributed through the whole fruit surface. Fruit peel coloration and carotenes content increased at 12 °C whereas experienced minor changes at 2 °C. At 2 °C the emission of total volatiles and specific monoterpenes, mainly limonene, but also linalool and α-terpineol was enhanced, while storage at 12 °C resulted in higher emission and diversity of cyclic sesquiterpenes and aliphatic esters. Results indicate a selective emission of volatiles by intact red grapefruit that appears to be a specific response to the storage temperature or to the cold-induced damage. © 2019 Elsevier Ltd
Palabras claves :  CAROTENOIDS; CHILLING INJURY; COLD STORAGE; GRAPEFRUIT; LIMONENE; PLATAFORMA AGROALIMENTOS; VOLATILE.
Thesagro :  CITRUS.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101830 - 1PXIAP - DDPP/FOOD CHEMISTRY/2019
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